Рублені котлети з печінки: корисна страва за неймовірно простим рецептом
Рублені котлети з печінки - корисна і легка в приготуванні страва (ілюстрація: Freepik)
Рублені котлети - корисна і смачна страва, адже печінка містить необхідні для нашого організму вітаміни групи B, вітамін A, фолієву кислоту, залізо та білок. А завдяки методу приготування такі котлети чудово підійдуть для вечері, яку швидко і легко готувати після робочого дня.
Про те, як готувати смачні котлети з печінки, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк".
Що потрібно для котлет з печінки
Для того, щоб швидко приготувати з печінки котлети на пательні, потрібні такі інгредієнти:
- Печінка (куряча, свиняча чи яловича) - 500 г
- Цибуля - 1 шт.
- Яйця - 2 шт.
- Борошно - 2-3 ст. л.
- Сіль - до смаку
- Перець - до смаку
- Олія - для смаження
Як готувати котлети з печінки
Щоб приготувати рублені котлети, очистьте печінку від жирних прожилків та наріжте на максимально дрібні кубики, перекладіть їх до глибокої миски. Очистьте цибулю, дрібно наріжте її та додайте до печінки.
_2.jpg)
Додайте нарізану цибулю до печінки (скриншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк)
Додайте до печінки з цибулею яйця, сіль, перець і борошно. Після цього ретельно перемішайте суміш.
Розігрійте пательню та налийте олію, щоб печінка не пригоріла. Викладіть котлети на розігріту пательню - по 2 ст. л. маси для однієї котлети.
.jpg)
Викладіть котлети на пательню та обсмажте з двох сторін (скриншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк)
Обсмажте котлети на середньому вогні по півтори хвилини з кожного боку - і після цього страва готова.
Раніше ми писали про те, як готувати запечені перці з сиром та зеленню.
Читайте також, як готувати куряче філе з томатами у вершковому соусі.