Пасуля - це старовинна страва з квасолі, притаманна закарпатській кухні. Цю веганську страву можна подавати як гарнір або готувати окремо, зокрема й до посту.
Про те, як готувати закарпатську страву пасулю, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Файна кухня with Nataliya Mashika".
Для того, щоб приготувати цю традиційну страву закарпатської кухні, необхідні ці інгредієнти:
Для того, щоб приготувати пасулю з капустою по-закарпатськи, потрібно почистити цибулю та зубчики часнику. Потім ці інгредієнти потрібно подрібнити ножем.
За традиційним рецептом квасолю спершу замочують на ніч, а потім відварюють. Проте, щоб пришвидшити час приготування, можна використовувати будь-яку консервовану квасолю.
Перед використанням боби потрібно промити під проточною водою. Замість квашеної капусти можна використовувати свіжу, однак смак буде дещо іншим.
Спершу в каструлі з товстими стінками розігрійте олію, а потім покладіть в посуд цибулю. Її потрібно смажити протягом хвилини, до розм'якшення. Тоді додайте подрібнений часник і протушкуйте інгредієнти приблизно 30 секунд.
Всипте солодку паприку, швидко перемішайте цибулю та одразу після цього додайте промиту консервовану квасолю.
Як готувати пасулю з капустою (скриншот / Файна кухня with Nataliya Mashika)
Перемішайте квасолю з іншими інгредієнтами, додайте томатну пасту, сіль та чорний перець до смаку. Влийте в каструлю декілька склянок води. Вливати всю воду одразу не потрібно - так важче регулювати консистенцію страви.
Додайте капусту до закарпатської страви. Після цього пасулю потрібно довести до кипіння і варити до розм'якшення капусти. Квашена капуста доволі м'яка, тож в цьому випадку пасулю достатньо довести до кипіння.
Як готувати пасулю з капустою (скриншот / Файна кухня with Nataliya Mashika)
Час від часу, поки рідина закипає, необхідно перемішувати страву. Щоб зробити пасулю більш рідкою, можна додати води. Пасулю з квасолею можна одразу подавати до столу, або ж їсти охолодженою.
До речі, нещодавно ми писали про те, як готувати українську весільну випічку шишки.
Крім цього, розповідали, як готувати закарпатську страву рокот крумплі.