Правильне поєднання продуктів має велике значення для засвоєння поживних речовин та загального стану здоров’я. Є певні продукти, які поєднувати не варто, бо зашкодите організму.
Нутриціологиня, хелс-коуч Катерина Крупкіна розповіла в інтерв'ю РБК-Україна, які комбінації варто уникати, щоб не нашкодити організму.
Кисломолочні продукти та м’ясо
Поєднання цих продуктів погіршує засвоєння заліза з м’яса, що може призвести до дефіциту цього важливого мікроелемента. Якщо хочете отримати максимум користі, краще вживати їх окремо.
Алкоголь і жирна або вуглеводна їжа
"Коли ми вживаємо алкоголь, печінка зайнята його детоксикацією, а не переробкою жирів та вуглеводів", - пояснила Крупкіна.
Це може призвести до поганого травлення, відчуття важкості та навіть до накопичення жиру.
Є й вдале поєднання продуктів, що сприяє кращому засвоєнню корисних речовин:
Зелень та печінка
Ці продукти допомагають організму отримати більше заліза.
Вітамін D та К2
Саме вони підтримують здоров’я кісток. Наприклад, вітамін D міститься у печінці тріски, а К2 - у сирах.
Крупкіна зазначає, що розуміння правильних комбінацій продуктів допоможе уникнути проблем із засвоєнням поживних речовин та покращити самопочуття.
"Просто звертайте увагу на те, як ваш організм реагує на певні продукти, і ви швидко зрозумієте, які поєднання вам підходять найкраще", - додала експерт.
Вам буде цікаво прочитати