Манник за кілька хвилин з доступних складників: просто все перемішайте
Колаж РБК-Україна: Як приготувати манник на кефірі
Манник на кефірі - неймовірна смакота до чаю із серії пирогів-п'ятихвилинок, або "гості на порозі". Роблять його з найпростіших інгредієнтів, які часто є в холодильнику.
Рецептом поділилася відома українська кулінарка Лілія Цвіт.
Інгредієнти на форму 20х20 см:
- яйця - 2 шт.
- цукор - 200 г
- ван.цукор - 1 ст. л.
- кефір - 250 мл
- сода - 1 ч. л.
- оцет - 1 ст. л.
- масло - 100 г
- сир - 200 г
- манка - 200 г
- борошно - 150 г
Покрокове приготування
З'єднайте яйця, цукор, ванільний цукор, кефір, розтоплене вершкове масло, кисломолочний сир, соду погашену в оцеті.
Змішайте все до однорідності. Додайте манку і борошно. Змішайте, щоб не було грудочок.
Змастіть форму для випікання вершковим маслом. Випікайте при температурі 170 градусів близько 150 хвилин.
Готовий манник посипте цукровою пудрою.
Читайте також, як приготувати простий цибулевий пиріг.
Крім того ми писали про рецепт турецького пирога без борошна.