Лосось дуже корисна та смачна риба і нею можна насолоджуватися будь-якої пори року. Він може бути частиною добре збалансованої дієти, оскільки багатий на білок і жирні кислоти, такі як омега-3.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Eat This, Not That!
Якщо ви не отримуєте достатньо білка у своєму щоденному раціоні, ви можете почати виправляти це. Білок необхідний для схуднення, нарощування м'язів та прискорення метаболізму.
Загалом варто отримувати приблизно від 20 до 30 г білків за один прийом їжі.
До того ж високий вміст білка в лососі може допомогти відчути себе ситим.
Ще одна велика перевага лосося полягає в тому, що ця ароматна риба має надзвичайно високий вміст мікроелемента під назвою селен, який містить близько 70% щоденної рекомендованої норми на порцію.
Серед інших переваг, пов’язаних із вашим серцем і когнітивним здоров’ям, селен необхідний для здорової щитовидної залози.
Дефіцит цього мінералу, можуть збільшити ризик гіпертиреозу - захворювання, викликаного надлишком гормонів щитовидної залози.
Такий вітамін є важливою поживною речовиною для підтримки здорової системи нервових і кров’яних клітин тіла.
Коли у вас дефіцит В12, то ви можете відчувати слабкість, втрату ваги і навіть депресію. B12 потрібен, щоб запобігти мегалобластній анемії, проблемі крові, яка може призвести до млявості та виснаження.
Оскільки наш організм не може накопичувати власний B12, то потрібно отримувати його з їжі або добавок.
Щоденне рекомендована доза B12 становить 2,4 мікрограма.
Омега-3 жирні кислоти надзвичайно корисні для підтримки здоров’я серця. Можна знайти рослинні омега-3 (ALA) у таких продуктах, як насіння льону, чіа та деякі горіхи.
Однак, риба є найкращим джерелом найбільш біологічно активних форм омега-3 жирних кислот EPA та DHA. Лосось є одним із найбагатших джерел з приблизно 2260 міліграмами омега-3.
Хронічне запалення в організмі може призвести до ряду проблем зі здоров’ям, таких як хвороби серця, діабет і біль. На щастя, омега-3 жирні кислоти, які містяться в лососі та іншій жирній рибі, пов’язані зі зменшенням запалення.
Жирна риба, як-от лосось, може покращити здоров’я мозку і навіть уповільнити зниження когнітивних функцій із віком.
Потужні поживні речовини в рибі, такі як вітамін D, вітамін B, магній і селен, можуть мати позитивний вплив на когнітивні функції.
Лосось отримує свій природний рожево-червоний колір завдяки хімічній сполуці під назвою астаксантин. Це природний пігмент, який також є антиоксидантом із великою користю для здоров’я.
Астаксантин пов’язаний із протизапальними властивостями, а також позитивним впливом на зниження ризику деяких видів раку та діабету. Зокрема, дикий лосось відомий тим, що містить велику кількість астаксантину.
Раніше ми повідомляли як вибрати якісного хека, щоб він не був як "вата".
Також ми писали про 7 найбільш поширених риб України.