Клопотенко розповів, як приготувати бомбезну "Шубу": інгредієнт, який міняє все
Улюблений багатьма з нас салат "Оселедець під шубою", або в просторіччі "Шуба", готується з оселедця. Але ми пропонуємо вам альтернативний рецепт.
Своїм способом поділився відомий кулінар Євген Клопотенко.
Складники:
- 2 шт. буряка (середній)
- 4 шт. картоплі (середня)
- 4 шт. моркви (середня)
- 8-10 ст. л. майонезу домашнього
- 2 шт. скумбрії
- 1 шт. лимона
- 1-2 шт. цибулі
- 2 ст. л. рослинної олії
- за смаком - апельсинова цедра
- за смаком - сіль та перець
Покрокове приготування
Скумбрію (2 шт.) посоліть і поперчіть за смаком зовні та всередині. Полийте 2 ст. л. рослинної олії. Всередину скумбрії покладіть по кілька кружалець лимону.
Запікайте скумбрію до готовності при температурі 175 градусів протягом 30 хвилин.
Овочі приготуйте будь-яким зручним способом: відваріть або запечіть в духовці до готовності. Потім натріть готові овочі на крупній тертці.
Сформуйте салат: на дно викладіть буряк, потім майонез, зверху викладіть шар моркви. Цибулю (1-2 шт. в залежності від розміру) дрібно порубіть ножем.
На моркву викладіть шар картоплі та шар цибулі, не забуваючи змащувати кожен шар невеликою кількістю майонезу.
Готову скумбрію після охолодження розберіть руками на дрібні шматочки.
Викладіть шматочки скумбрії зверху останнім шаром і залиште салат просочитися приблизно на 1 годину.
За бажанням кожен шар можна трохи присолити і поперчити.
Раніше ми писали, скільки можна зберігати шубу, олів'є, холодець та інші смаколики до нового року.
Крім того читайте, як приготувати "Шубу" за перевіреним рецептом.