Відмити м'ясорубку від жиру і застряглих в решітці шматочків м'яса - не така вже й проста задача. Просте миття вручну під краном може не дати належного результату. У такому випадку допоможуть прості та ефективні способи.
Як легко очистити м'ясорубку після використання - читайте нижче.
Потрібно взяти кілька картоплин, очистити їх, нарізати і пропустити через м'ясорубку. Цей овоч непогано вбирає жир, що залишився на деталях, а також допомагає виштовхнути часточки м'яса.
Після цього потрібно розібрати м'ясорубку і промити під теплою водою, щоб змити залишки.
Черствий батон або сухарики також чудово очищають м'ясорубку. Потрібно пропустити їх через м'ясорубку, а потім розібрати прилад та промити деталі.
Зубочистками або сірниками потрібно просто проткнути дірочки диска і виштовхнути залишки м'яса. Це ж можна зробити і старою зубною щіткою з жорстким ворсом.
Оцет
У невелику миску потрібно налити оцету та покласти туди ножі або решітки, що покрилися іржею. Все потрібно залишити на кілька хвилин, потім промити у воді.
Лимонна кислота та сода
Спочатку на деталі потрібно нанести велику кількість соди, після цього обробити їх лимонним соком.
Щоб металеві деталі електром'ясорубки не іржавіли, важливо не тільки правильно мити їх, але і сушити. Коли все ретельно вимито, потрібно висушити кожну деталь та протерши рушником. Залишати їх сушитися на відкритому повітрі небажано - це може привести до корозії.
Раніше ми повідомляли про способи, які допоможуть легко заточити ніж м'ясорубки.
Також ми писали, як ретельно очистити газову плиту та конфорки від жиру.