Ананас - це соковитий і ароматний тропічний фрукт, який часто використовується для приготування салатів, десертів і коктейлів. Існує безліч способів нарізки ананаса, кожен з яких підходить для різних страв, але деякі з методів особливо ефективні.
РБК-Україна (проєкт Styler) зібрало швидкі та естетичні способи нарізання ананаса, завдяки яким можна вишукано прикрасити шматочками плоду будь-які страви.
Нарізка ананаса - це, безумовно, творчий процес, який дозволяє експериментувати з різними формами і способами. Вибравши відповідний спосіб нарізки, ви зможете прикрасити будь-яку страву і зробити її більш апетитною.
Нарізати кружальцями
Такий спосіб найкраще використати для приготування м'ясних страв або ж подачі ананаса як фруктової закуски на посиденьках. Для цього просто розріжте ананас на кільця, видаліть серцевину і кожне кільце розріжте на сегменти, знявши шкірку.
Однак, якщо необхідно нарізати весь плід, а не отримати декілька шматочків, слід зняти шкірку перед нарізкою ананаса.
Покладіть ананас на стійку поверхню та відріжте верхівку та основу плоду. Поставте ананас на зріз і обережно зріжте шкірку по колу, тримаючи ніж під кутом, щоб зрізати товстий шар шкірки разом з чорними вм’ятинами на шкірці. Потім покладіть ананас на бік і наріжте його кружальцями.
Нарізати соломкою
Для того, щоб нарізати ананас соломкою, потрібно почистити плід від листя і шкірки. Покладіть очищений ананас на дошку та розріжте його навпіл вздовж.
Знову розріжте кожну половину навпіл, з кожної четвертинки зріжте жорстку середину ананаса. Після того як серцевина видалена, наріжте м’якоть ананаса соломкою або на кубики.
Зробити з ананаса човники
Це найбільш ефектний спосіб нарізки. Не очищаючи плід, розріжте ананас навпіл вздовж, разом з листками. Видаліть серцевину - для цього необхідно зробити надрізи клітинкою, залишивши декілька сантиментів м'якоті до шкірки.
Обережно витягніть з "човників" брусочки і наріжте їх на кубики однакового розміру. Подавати нарізаний таким способом ананас можна не лише в салатах та десертах, а й в ананасових "човниках", додавши шматочки банана, ківі, або ж доповнивши десерт збитими вершками чи ягодами.
Нарізка ананаса - це не тільки про зручність, а й про естетику подачі. Щоб ваша страва виглядала привабливо, можна:
А додавши кілька листочків м’яти або кокосової стружки, ви зробите подачу ще більш апетитною.
Якщо ви не з’їли весь ананас одразу, його потрібно перекласти в холодильник. Спершу покладіть нарізаний плід в герметичний контейнер або обгорніть харчовою плівкою. Так ананас залишиться свіжим протягом 2-3 днів.
Проте не зберігайте нарізаний ананас занадто довго, оскільки він може втратити свіжість і аромат.
До речі, раніше ми розповідали про те, як швидко почистити гранат.
А також писали про те, як швидко почистити волоські горіхи без молотка.
При написанні матеріалу використовувалися такі джерела: Healthline, The Spruce Eats, блог metro.ua.