Грибний крем-суп: неймовірно смачна і поживна страва
Крем-суп - легка в приготуванні страва, схожа одночасно на суп і на пюре. Цей грибний суп достатньо поживний через вміст в грибах мінералів, вітамінів та інших необхідних здоров'ю речовин, крім того, він чудово підійде до вечері чи обіду.
Про те, як приготувати грибний крем-суп, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Instagram-сторінку кулінарної блогерки Анастасії Кістенової.
Що потрібно для грибного крем-супу
Щоб приготувати цей ароматний і поживний суп, потрібні такі інгредієнти:
- Вершки - 100 мл
- Картопля - 4 шт.
- Печериці - 250 г
- Цибуля - 1 шт.
- Вода - 2 чашки
- Сирок плавлений грибний - 1 шт.
- Олія - для смаження
- Хліб - 4-5 шматочків, для сухарів
- Сіль - до смаку
- Спеції - до смаку
Як готувати грибний крем-суп
Очистьте цибулю і картоплю, наріжте цибулю на дрібні кубики. Розігрійте пательню з невеликою кількістю олії і обсмажте цибулю декілька хвилин. Помийте печериці, приберіть зайву вологу рушником та наріжте гриби пластинками. Додайте гриби до цибулі і смажте до легкого золотавого кольору.
Почищену картоплю наріжте кубиками та відваріть до готовності. Після цього додайте гриби, але не всі - 1-2 ст. л. залиште як прикрасу для готового супу. Додайте до крем-супу теплі вершки, вливаючи їх поступово і постійно перемішуючи суміш.
Натріть до супу сир на тертці, перемішайте масу і перебийте суп блендером до стану пюре. Після цього додайте спеції і сіль до смаку та доведіть до кипіння.
Для сухариків наріжте хліб кубиками, пересипте на встелене пергаментом деко, додайте 1 ст. л. олії та спеції. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Готовий грибний крем-сум розлийте по тарілках, додайте сухарики і прикрасьте підсмаженими грибами.
Нещодавно ми писали про те, як готувати макарони-гніздечка з фаршем у томатному соусі.
Також читайте, як готувати млинці з сиром і шинкою у хрусткій паніровці.