ua en ru

Дієтолог назвала найшкідливіше м'ясо для шашлику

Дієтолог назвала найшкідливіше м'ясо для шашлику Фото: Названо найшкідливіше м'ясо для шашлику (freepik.com)

Багато українців уже збираються або планують вихідні із шашликами. Але багато людей часто купують м'ясо, яке може серйозно нашкодити здоров'ю.

Дієтолог-консультант, керівник навчального центру "Garlic+", член Асоціації дієтологів України Яна Кравченко розповіла, яке м'ясо найшкідливіше для здоров'я під час смаження шашлику.

Найшкідливіше м'ясо для шашлику

Так, шкідливим для шашлику є те м'ясо, яке дуже засмажується.

"Найкраще м'ясо для людини – це нежирна індичка, курятина без шкіри та вирощена в домашніх умовах на вільному випасі. А також кролятина та яловичина", - повідомила Кравченко.

Свинина не дуже підходить для шашличного варіанту, хіба що в окремих випадках.

"Жирне м'ясо - теж на користь, але в міру. Воно має занадто багато насиченого жиру. Такий жир корисний для організму, з нього, наприклад, побудовані мембрани наших клітин, але коли баланс між насиченим жиром і ненасиченим перевищений, це може призвести не тільки до зайвої ваги, але й запальними процесами в організмі", - додала експерт.

Смажена скоринка на м'ясі, зокрема на шашлику – це найшкідливіше.

"Смажена скоринка на м'ясі - кінцеві продукти глікації білка, які також небезпечні запальними процесами в організмі", - пояснила експерт.

Кому не можна їсти шашлик

Шашлик у великих кількостях протипоказаний людям з подагрою, гострими та хронічними захворюваннями травної системи, із серцево-судинними захворюваннями, а також людям з високим холестерином. Всупереч міфам, вагітним жінкам і мамам, що годують - шашлик їсти можна.