Магній відіграє ключову роль у роботі м’язів, нервової системи та регуляції артеріального тиску. Дієтолог розповіла, які крупи є найкращими джерелами цього важливого мінералу.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Instagram-сторінку дієтолога Галини Сеник.
Часто люди шукають вітаміни та мінерали в дорогих продуктах, забуваючи про прості та доступні джерела поживних речовин.
Важливо обʼєктивно розбиратися, які крупи корисні, а які ні. Тоді вони принесуть користь та наситять енергією.
Найкраще обирати крупи з цільного зерна або мінімально подрібнені, краще нешліфовані.
Експерт зазначила, що злакові є одним з джерел магнію, що дуже потрібен людині. З їжі магній краще всмоктується, ніж з добавок.
Його біодоступність з препаратів всього 20-60%, тому дозування для людини в препаратах 300-600 мг, а засвоюється близько 100 мг.
Магній є основним структурним компонентом кісток і зубів. Мало того, мінерал діє як електроліт, допомагаючи транспортувати іони кальцію та калію через клітинні мембрани, що необхідно для підтримки серцебиття, нервових імпульсів і скорочень м’язів.
До таких входить:
На добу людина може сміливо їсти 100-150 г сухих круп, то можна зрозуміти скільки магнію, приблизно буде надходити.
До того ж від того, на якій землі були вирощені рослини буде відрізнятися їх насиченість мікроелементами і чорноземи якраз особливо цінні цим.
"Використовуйте в раціоні різноманітні крупи, а не 2-3. Це допоможе отримувати більше поживних речовин, смаків та користі для організму. Для більшого ефекту поєднайте їх з овочами, фруктами та зеленню", - додала дієтолог.
Раніше ми повідомляли, чому гречку треба вживати регулярно.
Також ми писали, як вибрати якісний рис і перевірити крупу на підробку.