ua en ru

Зустріч на кордоні. Міністри України та Польщі спробують вирішити проблему з зерном

Зустріч на кордоні. Міністри України та Польщі спробують вирішити проблему з зерном Фото: міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський сьогодні обговорить з польським колегою Робертом Телусом проблему експорту зерна. Зустріч пройде на кордоні України та Польщі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на PolskieRadio24.

Переговори пройдуть у пункті пропуску Дорогуськ-Ягодзин у Люблінському воєводстві. Міністри спробують вирішити проблему з експортом українського зерна через Польщу.

"Польська та українська сторони шукають шляхи вирішення проблем фермерів через наплив сільськогосподарської продукції, зокрема зернових з України", - йдеться у повідомленні.

Зернова криза

Нагадаємо, що у Польщі фермери вимагають від влади повернути мито на зерно з України. Аграрії зазначають, що українська продукція, яка мала пройти транзитом через Польщу, осідає в країні та продається за заниженими цінами.

Попередній міністр сільського господарства Польщі Генрик Ковальчик пішов у відставку через зернову кризу.

Президент України Володимир Зеленський обговорив тему експорту зерна під час свого візиту до Польщі. Він зазначив, що сторони знайшли вихід з ситуації.

Пізніше в уряді Польщі заявили, що українське зерно експортуватимуть в інші країни без розвантаження.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та особисті дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.