ua en ru

ЗСУ звільнили вже 75 населених пунктів у Херсонській області

ЗСУ звільнили вже 75 населених пунктів у Херсонській області Фото: ЗСУ звільнили вже 75 населених пунктів у Херсонській області (Getty Images)

Українські захисники деокупували вже 75 населених пунктів у Херсонській області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Херсонської ОВА Ярослава Янушевича.

"На Херсонщині від російських загарбників на сьогоднішній день у нас звільнених, підтверджених 75 населених пунктів. Тільки за жовтень Збройні сили України повернули під блакитно-жовтий прапор 29 населених пунктів", - сказав він.

Янушевич зазначив, що під контроль України повернулись, зокрема, Нововасилівка, Новогригорівка, Новокам'янка, Трифонівка, Червоне, а також Любимівка, Хрещенівка, Золота Балка, Біляївка, Українка, Велика та Мала Олександрівка, Давидів Брід, Нововоскресенське, Новогригорівка, Петропавлівка.

ЗСУ звільнили вже 75 населених пунктів у Херсонській області

Голова ОВА також додав, що ситуація у звільнених населених пунктах просто жахлива. Окупанти зруйнували багато будинків, лікарень, шкіл, дитячих садків газогонів, котелень та ліній електропередач.

При цьому він повідомив, що на деокупованих територіях поступово відновлюють мобільний зв’язок, а також повертають електроенергію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗСУ звільнили 1170 квадратних кілометрів на Херсонському напрямку.

Зазначимо, що вчора стало відомо, що росіяни збудували дві понтонні переправи в районі села Дар'ївка Херсонської області для перекидання живої сили та боєприпасів через Інгулець.

Сьогодні депутат Херсонської облради Сергій Хлань повідомив, що ЗСУ тримають їх під вогневим контролем.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.