ua en ru

ЗСУ тримають оборону, а ворог розганяє "шум": що треба знати про ситуацію в Соледарі

ЗСУ тримають оборону, а ворог розганяє "шум": що треба знати про ситуацію в Соледарі Фото: бої за Соледар продовжуються (GettyImages)

Бої за Соледар продовжуються, ЗСУ тримають оборону. Ворог же спрямував на місто "вагнерівців" та розганяє фейки, аби посіяти паніку серед українців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Східного угруповання військ Сергія Череватого в ефірі телемарафону.

"В Соледарі йдуть бої, наші війська тримають оборону проти противника, який сконцентрував кращі підрозділи "Вагнера" та інших спеціальних підрозділів… Ворог спеціально розганяє інформаційний шум, намагається посіяти зневіру у власних силах серед українського населення. Цього не треба робити", - заявив Череватий.

Він пояснив, триває позиційна війна і тактичний малюнок ламається в ту чи іншу сторону.

"ЗСУ в неймовірно важких погодних умовах і під вогнем противника тримають ситуацію на контролі", - підсумував Череватий.

Нагадаємо, ще вранці заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що в Соледарі ця ніч виявилася гарячою, там тривали запеклі бої.

При цьому сьогодні в ранковому зведенні аналітики Інституту вивчення війни ISW припустили, що російські окупанти, ймовірно, захопили місто Соледар. Однак вони наголосили, що це не призведе до оточення Бахмута.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.