ua en ru

ЗСУ ліквідували командира загону чеченського спецназу "Ахмат"

ЗСУ ліквідували командира загону чеченського спецназу "Ахмат" Фото: ЗСУ ліквідували командира загону чеченського спецназу "Ахмат" (GettyImagеs)

В Україні ліквідували Євгена Писаренка - командира російського спецзагону "Ахмат". Він з початку повномасштабного вторгнення воював у Донецькій області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал командира підрозділу "Ахмат" Апті Алаудінов.

"Дякую батькам, які виростили такого Героя (Писаренко Євген Валерійович - Царства тобі небесного і нехай земля тобі буде пухом - мій дорогий брат), велика людина з великим серцем", - написав Алаудінов.

Окупант мав позивний "Большой". Раніше він служив у ставропольському ОМОНі, де отримав звання полковника. З початку повномасштабного вторгнення Писаренко добровільно вступив до армії РФ. Потім у складі чеченського батальйону "Ахмат" брав участь у війни Росії проти України.

ЗСУ ліквідували командира загону чеченського спецназу "Ахмат"

Фото: Євген Писаренко (росЗМІ)

Нагадаємо, 14 червня, в українських та російських Telegram-каналах почали поширювати інформацію про вбивство чи поранення Делімханова на Запорізькому напрямку внаслідок удару ЗСУ. Він був "правою рукою" голови Чечні Рамзана Кадирова.

Пізніше Кадиров злякався і почав благати українську розвідку надати йому інформацію про те, куди саме було завдано удару. Він хотів підкупити наших розвідників "щедрою винагородою".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.