ua en ru

ЗСУ про бої на сході: росіяни зав'язли на декількох напрямках і знекровлюються

ЗСУ про бої на сході: росіяни зав'язли на декількох напрямках і знекровлюються Фото: речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий (facebook com sergij cerevatij)

Російські війська на сході не можуть досягти жодної стратегічної мети. Вони зав'язли на декількох напрямках і виснажують свої сили.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого в ефірі телемарафону.

"Важко не погодитися з британськими експертами (щодо провального наступу Герасимова - ред.), враховуючи, що за останні місяці російським окупаційним військам не вдалося жодного оперативно-тактичного досягнення. Якщо говорити про стратегічні наступальні операції, то тим паче. Вони зав'язли на декількох напрямках і намагаються штурмувати, але безрезультатно", - зазначив Череватий.

За його словами, ворог сточує свої сили, знекровлює свої війська і загалом знижує власний бойовий потенціал.

"Зокрема, той же Бахмут фактично 9 місяців вони не можуть взяти. Це один із яскравих маркерів "спроможності" генерала Герасимова проводити операції такого рівня", - каже Череватий.

Щодо так званих дат росіян стосовно "захоплення" Донецької та Луганської областей, то на думку Череватого, військово-політичне керівництво РФ і далі вигадуватиме нові "дедлайни" і продовжуватиме намагання окупувати Донбас.

"Своєю чергою Збройні сили України вчергове докажуть, що вони можуть ці дати абсолютно нівелювати", - підсумував Череватий.

Нагадаємо, як раніше повідомили в розвідці Британії, зимовий наступ російських військ, який тривав 80 днів, закінчився невдачею. Командувач окупантами Валерій Герасимов втратив десятки тисяч мобілізованих і не досяг бажаного.

Додамо, як зазначили аналітики ISW, "великий" російський наступ не досяг цілей, поставлених диктатором Володимиром Путіним, щодо захоплення адмінкордонів Донецької та Луганської областей до 31 березня.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.