ua en ru

Зранку РФ скинула авіабомби на Берислав. Одна впала на ЖЕК, є жертви та поранені

Зранку РФ скинула авіабомби на Берислав. Одна впала на ЖЕК, є жертви та поранені Фото: обстріл Берислава авіабомбами Херсонської області влаштувала РФ 25 вересня (t.me/olexandrprokudin)

Російські війська скинули на Берислав Херсонської області чотири авіабомби вранці у понеділок, 25 вересня. Одна з них упала на будівлю ЖЕКу, одна людина загинула, є поранені.

Детальніше - у матеріалі РБК-Україна.

Під час підготовки матеріалу використовувалися джерела: Telegram-канал голови Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна та Telegram-канал Херсонської обласної прокуратури, Telegram-канал Офіса генпрокурора.

"Зранку російська авіація атакувала Берислав. Окупанти скинули на місто чотири авіабомби", - розповів Прокудін.

За даними Прокудіна, одна з них влучила по будівлі житлово-експлуатаційної контори (ЖЕКа).

"Наразі відомо про одного загиблого та декількох травмованих. Ще одна авіабомба знищила житловий будинок", - додав очільник ОВА.

Оновлено. Як зазначає Херсонська обласна прокуратура, обстріл Берислава наразі триває. Вже відомо про одного загиблого та трьох поранених, під завалами можуть знаходитися люди.

"Близько 10:00 російські військові завдали авіаудар керованими авіабомбами, ймовірно, з СУ-34 по Бериславській громаді Херсонської області", - йдеться в повідомленні

Попередньо, внаслідок обстрілу загинув чоловік, ще троє цивільних людей травмовано.

"Ворожі снаряди поцілили по приватному будинку та будівлі комунального підприємства. Під завалами можуть знаходитися люди. Обстріл триває", - констатують у відомстві.

За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури Херсонської області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Наслідки обстрілу Берислава Херсонської області 25 вересня (https://t.me/olexandrprokudin)

Оновлено. За даними голови ОВА Олександра Прокудіна, через російський авіаудар по ЖЕКу у Бериславі загинули двоє людей.

"Травми несумісні з життям отримав 73-річний чоловік та 70-річна жінка. На момент ворожого удару вони перебували у приміщенні", - написав він.

Крім того, ще двоє людей - поранені.

"55-річний чоловік знаходиться у вкрай тяжкому стані. У нього перелом плеча, поранення грудної клітки та живота. Також до лікарні доставили 59-річну жінку з травмами спини та ніг", - зазначив Прокудін.

Оновлено. Станом на 13.00 унаслідок удару по будівлі ЖЕКа двоє людей загинули - 73-річний чоловік та 70-річна жінка.

"Ще стільки ж із пораненнями госпіталізовані, один з місцевих мешканців перебуває у тяжкому стані. Пошкоджено та зруйновано будинки, господарські споруди, автотранспорт", - йдеться в повідомленні Офіса генпрокурора.

Обстріли Берислава Херсонської області

Берислав Херсонської області постійно перебуває під обстрілами російських військ, які частково окупували Херсонську область після масштабного вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року. Наприклад, буквально вчора, 24 вересня, російські терористи вдарили з авіації Бериславом Херсонської області. Внаслідок обстрілу загинула жінка, поранення отримав правоохоронець.

Крім того, близько тижня тому, 18 вересня, росіяни атакували Берислав Херсонської області з безпілотника, скинувши вибухівку біля автовокзалу. Тоді постраждали чотири місцеві жителі.