ua en ru

Жительку Херсонської області засудили до п’яти років тюрми за проведення "референдуму"

Жительку Херсонської області засудили до п’яти років тюрми за проведення "референдуму" Фото: Жительку Херсонської області засудили до п’яти років тюрми за проведення "референдуму" (GettyImages)

Жителька Чорнобаївської громади (Херсонська область) займалась проведенням "референдуму" та співпрацювала з окупантами. Її затримали та засудили п’яти років тюрми.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку Херсонської обласної прокуратури.

"Обвинувачена добровільно брала участь у проведенні організованого окупаційною "владою" так званого "референдуму" щодо виходу зі складу України та приєднання до РФ тимчасово окупованої території Херсонської області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з 23 по 27 вересня 2022 року жінка у супроводі озброєних представників РФ ходила по домівках місцевих мешканців з бюлетенями та урною, закликаючи їх брати участь у незаконному "голосуванні".

Після завершення псевдоволевиявлення вона передала бюлетені військовим РФ, за що отримала "винагороду" у рублях. Суд визнав жінку винною у колабораційній діяльності та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років.

.