ua en ru

Жителів Херсона просять підготувати укриття через можливі провокації окупантів

Жителів Херсона просять підготувати укриття через можливі провокації окупантів Фото: мешканців Херсона просять підготувати укриття через можливі провокації окупантів (facebook.com/kyivcity.gov.ua)

Жителів Херсона та області просять підготувати укриття через можливі провокації російських військових. Також громадян закликають запастися водою та їжею на кілька діб.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення заступника голови Херсонської облради Юрія Соболевського в Telegram.

Він зазначив, що російська пропаганда поширює інформацію про те, що ЗСУ нібито обстрілюватимуть місто.

"Українська армія не робила і не чинитиме таких дій. Наші воїни насамперед звільняють людей, а не території. Для них важливе людське життя та збереження критичної інфраструктури міста, щоб це життя можна було підтримувати в нормальному стані і далі", - наголосив Соболевський.

Однак він закликав мешканців Херсона бути готовими до провокацій окупантів.

"Голови ОСББ і працівники лікарень повинні перевірити наявні укриття на предмет можливого прийняття там людей. Лікарні в Херсоні - це гуманітарні штаби. Треба бути готовим до роботи в посиленому режимі. Городяни - ваше життя для нас найцінніше. Так, доведеться згадати про тривожну валізу. з документами, запасами води та їжі на кілька діб", - написав він.