ua en ru

"Зерновий коридор": сьогодні з портів України вийшли 5 суден

"Зерновий коридор": сьогодні з портів України вийшли 5 суден Фото: 2 жовтня з портів України вийшли 5 суден (Getty Images)

В рамках "зернового коридору" з портів України сьогодні, 2 жовтня вийшли ще п'ять суден. Вони перевозять агропродукцію для країн Африки та Європи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку Міністерства інфраструктури.

При цьому сьогодні до порту "Чорноморськ" прибуло під завантаження судно NEW ISLAND, яке є вже п'ятим судном, зафрахтованим Всесвітньою продовольчою програмою ООН. Після завантаження пшеницею воно відправиться в Сомалі.

"Сьогодні в рамках реалізації "зернової ініціативи" з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" вийшли 5 суден. На їх борту 114,7 тис. тонн агропродукції для країн Африки та Європи", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, серед них балкер ARGO 1, який перевозить 31 тисячу тонн кукурудзи до Єгипту, та балкер DOGA K з 10 тисячами тонн пшениці для Тунісу.

Фото: сьогодні з портів України вийшли 5 суден (facebook.com/MinInfra.UA)

Нагадаємо, 22 липня Україна, Росія, ООН і Туреччина підписали чотиристоронню угоду, яка розблокувала експорт українського зерна Чорним морем. Перше судно із зерном із порту "Одеса" вийшло 1 серпня.

Всього з портів України вийшли вже 257 суден з продовольством, яке було направлене до країн Азії, Європи та Африки.

Додамо, раніше міністр аграрної політики України Микола Сольський розповів, чи продовжать зернову угоду.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.