ua en ru

"Зерновий коридор" продовжить роботу у 2023 році: страховики зберегли умови

"Зерновий коридор" продовжить роботу у 2023 році: страховики зберегли умови Фото: експорт зерна з України продовжиться у 2023 році без зміни ставок страхування (Getty Images)

Програма страхування, що забезпечує покриття вантажів через український експортний коридор зерна, діятиме наступного року без підвищення ставок, повідомив Ascot, андеррайтер Lloyd's of London.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Двадцять одна страхова компанія є частиною механізму, який очолює Ascot та організовує брокер Marsh.

Судна, що входять до трьох українських портів, які є частиною угоди, яку підтримує ООН, зазвичай вимагають, щоб їхні банки мали різні страхові поліси, у тому числі страхування корпусу та вантажу, яке оновлюється кожні сім днів.

Очікується, що ставки військового та іншого страхування наступного року різко зростуть у всіх напрямках через війну, стихійні лиха та високу інфляцію.

"Підприємство AsOne у Чорному морі продовжуватиме свою роботу без будь-яких запланованих підвищень рейтингу", - повідомив агентству Reuters Кріс Макгілл, голова вантажного відділу Ascot.

Авіаційні та морські військові страховики стурбовані тим, що перестраховики, які страхують страховиків, виключать увесь регіон України, Росії та Білорусії, коли 1 січня договори перестрахування будуть продовжені.

Але Макгілл сказав, що продукт був створений таким чином, що страховики, які беруть участь у програмі, поділяють ризик без необхідності перестрахування.