ua en ru

У Зеленського відреагували на шантаж РФ щодо "зернової угоди"

У Зеленського відреагували на шантаж РФ щодо "зернової угоди" Фото: радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк (president.gov.ua)

Шантаж російського диктатора Володимира Путіна стосовно "зернової угоди" викликаний відсутністю міжнародної реакції на терористичні дії РФ.

Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"По-перше, Росія не наважиться атакувати. По-друге, жодна країна не наважиться відправляти свої кораблі. Це не питання кораблів. Це питання відсутності міжнародної реакції", - сказав Подоляк.

За словами радника керівника ОП, відразу після виходу заяви російського Міністерства оборони має бути відповідний позов до Міжнародного морського суду і позов на арешт міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

"Ну це ж очевидні речі. Вони достатньо примітивні", - наголосив він.

Російський шантаж

Нагадаємо, цього тижня прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва вирішила не продовжувати дію "зернової угоди", оскільки її умови нібито не виконують.

Вже сьогодні, 19 липня, Міністерство оборони РФ пригрозило, що будь-які країни, під прапорами яких судна направлять до українських портів, вважатимуться залученими до війни.

Водночас російський диктатор заявив, що Росія відновить свою участь у "зерновій угоді" лише у випадку, якщо Захід виконає низку вимог.

Він заявив, що для поновлення участі РФ у "зерновій угоді" необхідно вивести з-під санкцій постачання російського зерна, під'єднати банки до SWIFT та скасувати "всі обмеження".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.