ua en ru

Зеленський звернувся до мерів через економію світла: не час яскравих вивісок

Зеленський звернувся до мерів через економію світла: не час яскравих вивісок Фото: президент України Володимир Зеленський (РБК-Україна)
Автор: РБК-Україна

В умовах атак Росії на енергетичні об’єкти України треба стежити за тим, щоб енергія не витрачалась марно. Яскраві вітрини та вивіски в сьогоднішніх умовах - заяві речі.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на звернення президента України Володимира Зеленського.

"Окремо хочу звернутися до очільників громад і мерів наших міст: будь ласка, слідкуйте, щоб енергія не витрачалась даремно. Нині точно не час для яскравих вітрин та вивісок. Потрібне дуже бережливе ставлення до енергоспоживання в публічному просторі", - сказав він.

Президент нагадав, що у багатьох містах та районах нашим енергокомпаніям доводиться застосовувати графіки стабілізаційних відключень. "Це робиться для того, щоб у всіх наших людей був доступ до енергії – в умовах, коли її виробництво неможливе у достатньому обсязі", – пояснив Зеленський.

Також президент розповів про відновлення критичної інфраструктури на деокупованих територіях. "Щодня я отримую нові звіти про підключення до газу, води, електрики сотень домогосподарств у звільнених районах. Тільки сьогодні і лише у двох районах Харківської області 346 абонентів - знову з газом. Місто Вовчанськ - ще 750 абонентів з електрикою. Місто Ізюм - ще 300 абонентів із електрикою", - уточнив Зеленський.