ua en ru

Зеленський зустрівся з прем'єром Нідерландів

Зеленський зустрівся з прем'єром Нідерландів Фото: президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте (Getty Images)

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Він проведе з ним переговори у тристоронньому форматі із прем'єр-міністром Бельгії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NOS.

За інформацією ЗМІ, глава держави Володимир Зеленський прибув в Катсгейс до офіційної резиденції прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте. Трохи пізніше до розмови долучився і прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо.

Зазначимо, що через візит президента України 4 травня в Нідерландах розгорівся невеличкий скандал.

Так, голова партії "Громадянсько-фермерський рух" Нідерландів Кароліна ван дер Плас відмовилася бути присутньою під час виступу Зеленського, назвавши його візит "недоречним".

За її словами, 4 травня голландці вшановують пам'ять загиблих у Другій світовій війні, а "візит президента Україні не головна подія".

На цю критику вже відреагував прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Він відмовився відповідати на такі звинувачення та закликав не втручатися у графік Зеленського.

"Якщо він скаже, що прийде, ми знайдемо для цього час", - поставив крапку Рютте.

Нагадаємо, що під час візиту до Нідерландів Зеленський зустрівся з членами Сенату та Палати представників. Він також відвідав Міжнародний кримінальний суд (МКС) і виступив із промовою на Всесвітньому форумі для запрошених гостей.

Як відомо, це перший візит Зеленського до Нідерландів як глави української держави та одна з його небагатьох поїздок за межі України з моменту початку повномасштабної війни.

Детальніше про програму його робочої поїздки читайте за посиланням.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.