ua en ru

Зеленський виключає можливість програшу України у війні з Росією

Зеленський виключає можливість програшу України у війні з Росією Фото: Володимир Зеленський, президент України (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський відкидає можливість переходу держави до програшу у війні з Росією, зокрема на тлі зниження обсягів допомоги від партнерів та союзників.

Про це 19 грудня повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-конференцію президента Володимира Зеленського в Києві.

Відповідаючи на запитання представників ЗМІ, чи може Україна поступово прийти до програшу у війні, Зеленський дав негативну відповідь.

"Ні... Ми були у найскладнішій ситуації, ми були майже повністю окуповані - принаймні центральні регіони, логістика нашої держави, дороги, залізниця, доставка продуктів харчування, ми були в повній блокаді, ми вийшли", - сказав він.

За словами президента, зараз Україна має "іншу ситуацію".

Думки про тривалість війни

Раніше президент Зеленський у відповідь на запитання кореспондента РБК-Україна на прес-конференції зазначив, що ніхто не знає, скільки триватиме війна з Росією, але розповів, за яких умов Україна може її раніше закінчити.

Нагадаємо, нещодавно керівник Офісу президента Андрій Єрмак висловив думку, що наступний рік стане вирішальним у розв'язаній Росією повномасштабній війні проти України, і вже наближається переломний момент.

Додамо, раніше президент Володимир Зеленський озвучив думку, що Україна перебуває на останньому етапі війни, проте він може бути найважчим. Однак військові експерти розходяться на думці, на якому етапі війна насправді.

Нещодавно канцлер Німеччини Олаф Шольц та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявили, що РФ не має наміру припиняти свою широкомасштабну військову агресію проти України, і війна може продовжуватися ще досить довго. Країни Заходу мають продовжувати надавати підтримку контрнаступальним операціям ЗСУ.