ua en ru

Зеленський та Рютте провели переговори: що обговорили

Зеленський та Рютте провели переговори: що обговорили Фото: прем'єр Нідерландів Марк Рютте та Володимир Зеленський (колаж РБК-Україна)

У понеділок, 16 січня, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте перед візитом у Вашингтон провів телефонну розмову із президентом України Володимиром Зеленським. Під час переговорів сторони обговорили ракетний удар РФ по житловому будинку у Дніпрі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Рютте у Twitter.

"У рамках підготовки до візиту до Вашингтона я поговорив з президентом України Володимиром Зеленським. Жахливий напад на житловий будинок у Дніпрі підкреслює, чому не можна дозволити Росії виграти цю війну. Координація міжнародної військової підтримки залишається вкрай важливою у найближчі місяці", - написав він.

Оновлено (18:40)

Своєю чергою Зеленський подякував прем'єру Нідерландам за готовність продовжувати роботу над зміцненням ППО України.

"Уже вдруге з початку року розмовляю з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Вдячний йому за готовність і надалі працювати над зміцненням української ППО. Крім того, говорили про можливі сценарії розвитку подій на фронті та наші спільні заходи на найближчий час", - написав президент у Twitter.

Нагадаємо, 14 січня під час чергового масованого обстрілу територією України, російські окупанти потрапили по житловому будинку в Дніпрі.

Станом на 16 січня відомо про 40 загиблих і рятувальники продовжують роботи з розбору завалів, під якими можуть перебувати від 30 до 40 людей. До лікарень звернулося вже 75 мирних мешканців.

Раніше президент Володимир Зеленський різко відреагував на обстріл РФ житлового будинку в Дніпрі. Він зазначив, що Україна знайде всіх, хто причетний до цього терору.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.