ua en ru

Зеленский про результати візиту в Лондон: є домовленості за лаштунками, вони позитивні

Зеленский про результати візиту в Лондон: є домовленості за лаштунками, вони позитивні Фото: президент України Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Україна наблизилася до надання далекобійної зброї та навчання пілотів. У Великій Британії також були деякі домовленості за лаштунками, й вони позитивні.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посилання на пресконференцію у Брюсселі.

"Я вважаю, що візит у Лондон був результативним. Ми наблизилися до надання далекобійної зброї та навчання пілотів. Також є деякі домовленості, які ми залишили за лаштунками, але вони є позитивними. Коли вони з'являться в нашій державі, то наша держава дізнається", - заявив він.

При цьому Зеленський натякнув, що не хоче готувати Росію до "сюрпризів".

"Не хочеться повністю готувати РФ, яка щоденно погрожує агресією та реваншистськими настроями на полі бою", - додав він.

В той самий час президент повідомив, що зустріч з лідерами Франції і Німеччини Еммануелем Макроном і Олафом Шольцем була позитивною.

"Що стосується Парижу та зустрічі з лідерами Франції та Німеччини... Я сприймаю її позитивно. Щодо конкретики багато не хочу формулювати публічно. Ми працювали над посиленням наших спроможностей в напрямку наступальних дій. Ми говоримо про броньовану техніку та танки. Я отримав позитив від нашої зустрічі", - додав Зеленський.

Нагадаємо, вчора Зеленський після візиту до Британії вирушив до Франції. Там він зустрівся із президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.