ua en ru

Зеленський провів нараду з командувачами фронту та зібрав військовий кабінет

Зеленський провів нараду з командувачами фронту та зібрав військовий кабінет Фото: президент Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент Володимир Зеленський у четвер, 18 травня, зібрав військовий кабінет та провів нараду з командувачами ключових напрямків фронту, представниками Генштабу, розвідки та безпеки.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на вечірнє звернення Зеленського.

"Щойно провів засідання військового кабінету. Це наш особливий формат роботи у вузькому колі з тими, хто відповідає за оборону держави. Були командувачі ключових напрямків фронту. Також Головком, Генштаб, розвідка, безпека", - сказав він.

Президент подякував військовим за виконані стратегічні завдання, однак наразі не буде повідомляти які. Також за його словами до наступу готуються й інші бригади.

"Щодо захисту цивільних громадян - Повітряні сили - молодці, тут із деталями. Наші пріоритети на цей тиждень, наступний і на найближчий час загалом - додаткові системи ППО, додаткові ракети, навчання й літаки, далекобійна зброя. І це буде", - повідомив Зеленський.

Успіхи у Бахмуті

Станом на 18 травня 2023 року Збройним силам України вдалось відбити всі атаки на Бахмут. Українські військові контролюють південно-західну частину Бахмута.

"На околицях на півночі від Бахмута ворог теж атакував. Атаки відбиті. На окремих ділянках є просування наших військ на 500 метрів", - розповіла заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Також, за словами речника Східного угруповання військ Сергія Череватого, наші воїни продовжують атакувати російських окупантів на Бахмутському напрямку. ЗСУ вдалося просунутися на відстань до 1700 метрів на флангах.