ua en ru

ЗСУ відбили всі сьогоднішні атаки в Бахмуті, на околицях є просування, - Маляр

ЗСУ відбили всі сьогоднішні атаки в Бахмуті, на околицях є просування, - Маляр Фото: заступниця міністра оборони Ганна Маляр (Віталій Носач, РБК-Україна)

Сьогодні, 18 травня, Збройні сили України відбили всі атаки на Бахмут. Ба більше, на окремих ділянках є просування українських військ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram заступника міністра оборони Ганни Маляр.

"Противник стягнув у Бахмут більшу частину своїх резервів та значно посилив угруповання. Сьогодні весь день ворог атакував Бахмут. Всі атаки нашими оборонцями відбиті", - повідомила заступник міністра.

За її даними, станом на 19:00, 18 травня, українські військові контролюють південно-західну частину Бахмута.

"На околицях на півночі від Бахмута ворог теж атакував. Атаки відбиті. На окремих ділянках є просування наших військ на 500 метрів", - додала Маляр.

Вона також повідомила, що в передмісті Бахмута на півдні протягом дня йшли запеклі бої. Противник переходив у наступ та намагався повернути втрачені території, однак зазнав втрат та не зміг виконати свої задачі.

"На окремих ділянках наші війська просунулись на 1 км", - додала заступник міністра.

Бої за Бахмут

Зазначимо, бої за місто Бахмут, Донецької області тривають з серпня минулого року. За цей час росіянам так і не вдалося захопити все місто, ба більше, у травні українські захисники перейшли у наступ на околицях міста та відтісняють окупантів.

Нагадаємо, ми повідомляли, що ЗСУ під час штурму створили плацдарм для подальшого наступу під Бахмутом.

РБК-Україна також писало про те, що, за словами речника Східного угруповання військ Сергія Череватого, наші воїни продовжують атакувати російських окупантів на Бахмутському напрямку. ЗСУ вдалося просунутися на відстань до 1700 метрів на флангах.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.