ua en ru

Зеленський про Patriot для України: конкретики поки немає, але є перші кроки

Зеленський про Patriot для України: конкретики поки немає, але є перші кроки Фото: президент Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Україна поки немає конкретних відповідей щодо додаткових систем Patriot, яку може отримати від партнерів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського на спільній пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

З його словами, у питані щодо додаткових пакетів і кількості ракет до Patriot Україна дійсно очікує позитив. Зеленський впевнений, що після скликання засідання Ради Україна-НАТО було отримано певні відповіді, і що в цьому процесі не буде пауз.

"Щодо додаткових систем Patriot, то тут немає такої потужної конкретики, яку ми очікуємо від партнерів. Є перші кроки. Ми сьогодні обговорювали з генсеком також де ми бачимо з нашого боку, в яких державах що є. Є відповідні діалоги. Ми працюємо над додатковими системами Patriot. Я думаю, як тільки вони будуть в Україні, ми з вами будемо це відчувати. Не на словах, а в реальному захисті неба", - розповів він.

Patriot для України

Після того як Росія посилила атаки по території України гостро стало питання щодо посилення ППО. Як заявляв президент Володимир Зеленський, для того, щоб повністю захистити українське небо необхідно близько 25 систем Patriot, які могли б надати країни-партнери.

Після його заяви першою щодо пошуку Patriot зголосилася допомогти Німеччина, а пізніше німецький уряд оголосив про передачу однієї такої системи.

Потім глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна знайшла 100 вільних Patriot, сім з яких можна було б передати для захисту українського неба.

Пізніше міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що її країна у черговому пакеті військової допомоги передасть Україні ракети до Patriot.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.