ua en ru

Зеленський про постачання зброї від партнерів: відстань уже не в кілометрах, а у тижнях і місяцях

Зеленський про постачання зброї від партнерів: відстань уже не в кілометрах, а у тижнях і місяцях Фото: український президент Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Час від моменту ухвалення в Конгресі США або європейськими партнерами рішення про надання Україні зброї й до її реального потрапляння на фронт обчислюється вже не в кілометрах, а у тижнях і навіть місяцях.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського під час пресконференції з головою Європарламенту Робертою Мецолою в Києві.

Зеленський наголосив, що ситуація на східному фронті складна вже не перший день, при цьому військова ініціатива зараз в російської армії. За його словами, перехопити цю ініціативу можна тільки за умови збільшення постачань зброї силам оборони України.

Президент також зазначив, крім "сильних бригад, які виводяться з лінії фронту, мають заходити нові укомплектовані бригади, не просто хлопці сильні, а хлопці не з голими руками".

"І тому (відстань, - ред.) між цією допомогою від пункту "А" - голосування в Конгресі або європейської підтримки, і ми всім їм вдячні, до пункту "Б" - України та фронту. Так от, вона вже не в кілометрах, вона на сьогодні - в тижнях і в місяцях. На жаль. І ми це фіксуємо. Так, є поставки, але це не ті обсяги, які були проголосовані", - Зеленський.

Глава держави підкреслив, що щойно ці поставки надійдуть Україна зможе перехопити ініціативу на сході.