ua en ru

Зеленський обговорив з президентом Швейцарії підготовку до саміту миру

Зеленський обговорив з президентом Швейцарії підготовку до саміту миру Фото: президент України Володимир Зеленський (president.gov.ua)

Президент України Володимир Зеленський у середу, 10 квітня, провів телефонну розмову зі своєю швейцарською колегою Віолою Амхерд. Лідери обговорили підготовку до Глобального саміту миру, який відбудеться у червні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram глави держави.

Під час розмови Зеленський подякував Швейцарії за стабільну підтримку, зокрема за сьогоднішнє рішення про виділення 5 млрд швейцарських франків на відбудову України.

"Обговорили підготовку до першого Глобального саміту миру у Швейцарії, запланованого на червень цього року. Саміт продовжить нашу попередню роботу над впровадженням формули миру за підсумками чотирьох зустрічей радників із питань національної безпеки, що відбулися в Копенгагені, Джидді, на Мальті та в Давосі", - зазначив президент.

Він додав, що Україна продовжує тісну співпрацю над залученням якомога ширшого кола країн до участі в саміті з метою формулювання спільного практичного бачення щодо досягнення справедливого, тривалого та всеосяжного миру.