ua en ru

Заради безпеки миру. Зеленський знову закликав до санкцій проти атомної галузі РФ

Заради безпеки миру. Зеленський знову закликав до санкцій проти атомної галузі РФ Фото: Володимир Зеленський, президент України (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський обговорив із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн питання санкційного тиску на РФ за терор проти нашої країни. Зокрема, закликав запровадити обмеження проти атомної галузі країни-агресорки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на вечірнє звернення глави держави.

Зеленський зазначив, що внаслідок російської ракетної атаки 9 березня Запорізька атомна електростанція знову була від'єднана від мережі.

"Це критична ситуація. І Росія свідомо йде на створення таких критичних ситуацій на наших атомних обʼєктах. Це просто вже за визначенням означає, що Росія не може бути сумлінним учасником будь-яких відносин в атомній сфері", - наголошує президент.

Глава Української держави заявив, що чим швидше російська атомна галузь опиниться під санкціями - тим безпечніше буде світу.

"Не можна залишити державі-терористу жодної можливості використовувати будь-які атомні об'єкти будь-де у світі для терору", - сказав Зеленський.

Відео: Володимир Зеленський закликав запровадити санкції проти атомної галузі РФ