ua en ru

У Запорізькій області росіянами не вистачає грошей навіть на імітацію освіти, - мер Мелітополя

У Запорізькій області росіянами не вистачає грошей навіть на імітацію освіти, - мер Мелітополя Ілюстративне фото: у Запорізькій області росіянами не вистачає грошей навіть на імітацію освіти (facebook.com/kyivcity.gov.ua)

Російським окупантам не вистачає коштів навіть на імітацію освіти у школах в тимчасово окупованій частині Запорізької області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на мера Мелітополя Івана Федорова.

"Рашисти використовують школи на тимчасово окупованих територіях виключно для промивання мізків юним українцям. Але навіть на якісну імітацію освіти коштів не вистачає", - написав він.

Федоров зазначив, що гауляйтери з гордістю заявили, що в окупованих частинах Запорізької та Херсонської областей з’являться 10 "флагманських шкіл" - з ремонтом та шкільним обладнанням.

"Буду справедливим, привід для гордості в окупантів є: для РФ школи з ремонтом і сучасним обладнанням дійсно дивина. Але наших мешканців ремонтами в школі точно не здивуєш", - додав мер Мелітополя.

Він також зазначив, що поки росіяни фантазують, українці чітко розуміють, що про освіту в школах в окупації не йдеться, тож вони чекають на деокупацію.

Нагадаємо, у Мелітополі загарбники виселяють дітей з гуртожитку та готують місця для росіян.

До того ж, окупанти продовжують звозити до Мелітополя своїх лікарів та вчителів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.