Заморожування огірків дозволяє зберегти їхню користь на тривалий час. Однак, без правильної підготовки овочі стають м’якими та водянистими.
РБК-Україна повідомляє, що зробити з огірками перед заморожуванням, щоб максимально зберегти смак і текстуру.
За даними сайту Southern living, оскільки огірки складаються на 90% з води, їх заморожування без попередньої обробки призводить до втрати хрусткості та утворення водянистої текстури після розморожування.
Після розморожування вони стають дуже м’якими та кашоподібними.
Підготовка
Помийте огірки та наріжте їх тонкими скибочками або кубиками.
Маринування
Засипте огірки сіллю і залиште на 2 години. Після цього промийте огірки холодною водою. Додайте до огірків оцет, олію, цукор та спеції за смаком.
Залиште суміш у холодильнику на ніч для маринування.
Заморожування
Розкладіть мариновані огірки на деку в один шар і заморозьте їх протягом 2-3 годин. Після заморожування перекладіть огірки в герметичний контейнер або пакет для заморожування.
Не рекомендується заморожувати цілими огірками без попередньої обробки, оскільки це призводить до втрати текстури та утворення водянистої консистенції після розморожування.
Як свідчать дані Wholenew mom, заморожені огірки можуть зберігатися в морозилці до 6 місяців і довше.
Заморожені огірки зберігають свій смак і можуть бути використані в різноманітних стравах:
Після розморожування огірки можуть виділяти вологу, тому їх слід використовувати в стравах, де це не впливає на якість кінцевого продукту.
Вас може зацікавити: