ua en ru

У Залужного розповіли, скільки ще може тривати війна з Росією

У Залужного розповіли, скільки ще може тривати війна з Росією Фото: головний радник головнокомандувача ЗСУ генерал Віктор Назаров (скрін hromadske.ua)

Війна Росії проти України може тривати ще щонайменше один рік.

Про це заявив головний радник головнокомандувача ЗСУ генерал Віктор Назаров, повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю Der Spiegel.

"У лютому 2022 року я вже передбачав, що конфлікт триватиме щонайменше рік, а можливо, і більше. Зараз, за моїми оцінками, він триватиме ще щонайменше рік", - заявив він.

За його словами, щоб війна закінчилася, Україна повинна перемогти РФ на полі бою.

"Ми знаємо, що, враховуючи розміри Росії та її ядерну зброю, неможливо завдати їй повної поразки в сенсі беззастережної капітуляції. Але поразка на полі бою можлива. Питання полягає у відвоюванні територій на Азовському морі та Кримському півострові", - додав Назаров.

Він заявив, що відвоювати території вийде в рамках великого контрнаступу.

"Як наш великий наступ у Харкові, де ми розгромили багато сил противника і звільнили велику територію. Або як наступ у Херсоні", - додав генерал.

Нагадаємо, раніше голова ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що на Україну з середини і до кінця весни чекають вирішальні бої, які стануть переломним моментом у війні.

При цьому Буданов заявляв, що цей рік може стати для України переможним і українці зможуть порадіти добрим новинам у середині чи другій половині 2023 року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.