ua en ru

Закликав до репресій та геноциду. СБУ оголосила підозру ще одному пропагандисту з РФ

Закликав до репресій та геноциду. СБУ оголосила підозру ще одному пропагандисту з РФ Фото: СБУ оголосила підозру російському пропагандисту Мардану (facebook com SecurSerUkraine)

Російському пропагандисту Сергію Ключенкову, більш відомому як Сергій Мардан, оголосили підозру. Він закликав до репресій та геноциду українського народу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресцентр Служби безпеки України.

Пропагандист є одним з ключових блогерів прокремлівського видання "Комсомольская правда". Також він виходить по ток-шоу, зокрема, на телеканалі "Соловьев live".

Від початку повномасштабного вторгнення Мардан публічно підтримав війну проти України, він виправдовував злочини російської армії.

Зловмисник агітував за проведення масових репресій проти мирного населення України. В одному з ефірів Мардан запропонував створити концтабори для мешканців тимчасово окупованої України, які чинять супротив загарбникам.

СБУ оголосила підозру пропагандисту за трьома статтями ККУ (ч. 2 ст. 109, ч. 3 ст. 436-2, ч. 2 ст. 442). Пропагандисту загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, раніше СБУ оголосила підозру російській пропагандистці Юлії Лозановій. Вона виправдовувала підрив окупантами Каховської ГЕС.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.