ua en ru

На Закарпатті заборонили розпалювати багаття у лісі

На Закарпатті заборонили розпалювати багаття у лісі Фото: на Закарпатті заборонили розпалювати багаття в лісах (Getty Images)
Автор: РБК-Україна

На Закарпатті заборонили розпалювати багаття в лісах, оскільки постійно у весняно-літній період частішають пожежі.

"В області посилюють захист лісів у весняно-літній пожежонебезпечний період. Відповідне рішення прийняли сьогодні під час планового засідання Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС. Причиною тому є необережне поводження з вогнем, спалювання залишків рослинності, дитячі пустощі тощо. Такі пожежі завдають матеріальних та екологічних збитків, зростає небезпека поширення вогню на лісові масиви, населені пункти, що може призвести до непередбачених наслідків", - йдеться в повідомленні.

Саме тому комісія вирішила заборонити:

  • розпалювати багаття у лісах і рекреаційних зонах, крім спеціально облаштованих місць і зон відпочинку
  • випалювати стерню, сухі рослини та сміття на землях лісового фонду, торфовищах, сільськогосподарських угіддях, лісосмугах, заплавах річок та вздовж доріг.

"Окрім того, місцевим органам влади рекомендували запровадити обмеження відвідувати лісові масиви і лісопаркові зони, їхати до них на автотранспортних засобах, проводити лісозаготівельні роботи, а також полювати", - додав перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.