ua en ru

Захопити Куп'янськ і не тільки. У Сухопутних військах розповіли про плани росіян до кінця року

Захопити Куп'янськ і не тільки. У Сухопутних військах розповіли про плани росіян до кінця року Ілюстративне фото (Getty Images)

Російські загарбники будуть намагатися захопити місто Купʼянськ до кінця 2023 року.

Про це заявив речник Сухопутних військ Володимир Фітьо, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"Ми всі розуміємо, що незабаром у РФ будуть так звані вибори і "кремлівський карлик" хоче мати хоча б якісь політичні бонуси, і треба ж якось пояснити своїм громадянам, куди поділись 300 тисяч військових і чому відбувається прихована мобілізація. А оскільки немає перемог, то вже в 100500 раз було дано вказівку вийти на межі Донецької та Луганської областей", - заявив він.

За словами Фітьо, одним із напрямків, які будуть намагатися захопити загарбники, буде місто Куп'янськ.

"І звісно ж ще одна їхня мета - це зупинити наш рух. Адже якщо ми зупинимось, то російські окупанти зможуть окопатися та закріпитися. І тоді вибивати їх з позицій буде набагато важче", - підкреслив він.

Окупація та звільнення Купʼянська

Куп'янськ був окупований російськими загарбниками під час масштабного вторгнення РФ в Україну. Пізніше за місто точилися серйозні бої.

Про звільнення Куп'янська Харківської області стало відомо на початку вересня 2022 року, коли ЗСУ вибили ворога з лівобережної частини міста.

Пізніше вже наприкінці місяця під контроль українських військ перейшов і Куп'янськ-Вузловий. З того часу російські війська не припиняють обстрілювати ці міста.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.