ua en ru

Західні ЗМІ спростували заяву Росії про "численні жертви" ЗСУ в Краматорську

Західні ЗМІ спростували заяву Росії про "численні жертви" ЗСУ в Краматорську Фото: Західні ЗМІ спростували заяву Росії про "численні жертви" ЗСУ після удару по Краматорську (Getty Images)

Жалюгідна Росія у звичній для неї манері заявила про "численні жертви" ЗСУ після її удару по нібито казармах в Краматорську. Однак західні ЗМІ спростували цю інформацію.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Sky News.

"Військові джерела Sky News у Донецьку спростували заяву Росії про удар по українській тимчасовій казармі", - пише видання.

Зазначається, що фінський журналіст Антій Куронен відвідав місце "російського удару". За його слова, це не було прямим влучанням.

"Росія стверджує, що вона вбила сотні українських солдатів під час ракетного удару по цій школі у Краматорську. Я перебуваю там, і мені трохи дивно, що будівля навіть не утеплена. Місцеві жителі також не бачили тут зранку жодної карети швидкої допомоги", - відзначив журналіст.

Він зауважив, що чув вибух ввечері та бачив велику воронку від удару перед школою.

"Ще одна ракета впала навпроти цих старих гаражів. Мушу сказати, що на даний момент я більше довіряю власним спостереженням і заявам України, ніж заявам Міноборони Росії про понад 600 загиблих українських солдатів".

Удар по Краматорську

Вночі 8 січня у Краматорську пролунали гучні вибухи. За словами голови Донецької ОВА Павла Кириленка, росіяни опівночі завдали сім ракетних ударів по території міста й ще два - по Костянтинівці.

Як відзначив Кириленко, коментуючи обстріли за добу, ворог бив на різних ділянках лінії фронту області й відносному тилу. Внаслідок обстрілу Краматорська, Костянтинівки, Курахового й Авдіївки відомо про одного загиблого й пораненого.

"Операція відплата"

"У відповідь на удар у перші хвилини січня по пункту тимчасової дислокації російських військовослужбовців у населеному пункті Макіївка реалізована "Операція відплати". Протягом доби було відкрито пункти тимчасової дислокації українських військовослужбовців у Краматорську", - написало Міністерство оборони Росії.

Як відзначили нікчеми, після удару по Краматорську вони нібито "знайшли" в будівлях гуртожитків училищ - №28 понад 700 військових ЗСУ і в гуртожитку №47 - понад 600.