ua en ru

Деякі західні політики закликають Україну не звільняти Крим, - представник Зеленського

Деякі західні політики закликають Україну не звільняти Крим, - представник Зеленського Фото: постійна представниця президента в АРК Таміла Ташева (Віталій Носач, РБК-Україна)

Деякі з західних політиків закликали українського президента Володимира Зеленського не звільняти Крим через побоювання за наслідки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю постійного представника президента в АРК Таміли Ташевої виданню PAP.

"Вони (деякі західні політики - ред.) стверджують, що Крим справді можна повернути, але потенційні наслідки будуть величезними, як для мешканців півострова, так і для України загалом. Вони вважають, що ми повинні повністю відмовитися від спроб повернути його", - повідомила Ташева.

Однак, на думку самої представниці, Росія не застосує тактичну ядерну зброю, адже російський диктатор Володимир Путін має розуміти, що для нього це точка неповернення і знищення всієї системи, яку він злочинно будував на окупованих територіях.

"Ми звільнили Херсон пів року тому, і нічого не сталося, хоча, на думку Москви, це було так зване порушення територіальної цілісності Росії. Згідно з ядерною доктриною Путіна, вони повинні були негайно застосувати тактичну ядерну зброю", - додала представник президента.

Вона не захотіла розкривати імена політиків, на яких вона посилається. Однак сказала, що хоч наразі й немає точної дати, коли ЗСУ звільнять півострів, але "напевно, найближчим часом".

Нагадаємо, сьогодні ми повідомляли, що росіяни закрили Кримський міст через загрозу ударів.

Ми також писали про те, що сьогодні 6 травня, в Криму пролунало декілька вибухів, після цього місцеві жителі помітили дим. Через деякий час окупаційна "влада" заявила про роботу ППО.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.