ua en ru

Загроза атаки дронів. У Києві та низці областей оголосили повітряну тривогу

Загроза атаки дронів. У Києві та низці областей оголосили повітряну тривогу Ілюстративне фото: у Києві та низці областей оголосили повітряну тривогу (Getty Image)

Ввечері 30 березня у Києві та низці областей України оголосили повітряну тривогу через загрозу атаки ворожих безпілотників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на карту тривог.

Оновлено від 23:08.

За словами голови ОВА, за попередньою інформацією, внаслідок ракетних ударів у одному з районів міста пошкоджено приватний будинок та два цивільних авто. Наразі без постраждалих. Дані уточнюються.

Оновлено від 22:32. Мер Харкова Ігор Терехов та Синєгубов повідомили про шість "прильотів" по місту, попередньо з С-300. Інформація про жертв та постраждалих уточнюється.

Оновлено від 22:22. Керівник Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що росіяни обстрілюють Харків з Бєлгородської області.

Повітряна тривога поширилась по Україні. Тим часом моніторингові канали повідомляють про виліт понад 10 дронів-камікадзе з півночі та пуски "Шахедів" з півдня.

Загроза атаки дронів. У Києві та низці областей оголосили повітряну тривогу

Оновлено від 22:12. Російські військові завдають ударів по Харкову та області.

"Жителі Харкова і області, окупанти знову завдають ударів! Не ігноруйте сигналів тривоги. Залишайтеся в укриттях!" - написав голова ОВА Олег Синєгубов.

Станом на 22:08 тривогу оголошено у Києві, а також Київській, Чернігівській та Сумській областях.

"Жителі Київщини! Загроза атаки дронів! Сили ППО напоготові", - зазначили у Київській ОВА.

Мешканців просять перейти в укриття чи інші безпечні місця та залишатись там до відбою тривоги.

РБК-Україна повідомляло, що раніше мер Києва Віталій Кличко відповів на петицію про роботу громадського транспорту під час повітряної тривоги.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та персональні дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.