Хоча квас вважається літньою класикою, його приготування за традиційним рецептом з хлібною закваскою займає кілька днів і вимагає чимало зусиль.
Як саме приготувати освіжаючий напій, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис кулінарки Jane Lubowitz у Facebook.
У чому секрет «миттєвого» квасу?
Весь фокус у вдалому поєднанні простих інгредієнтів, які імітують класичний смак та аромат квасу, значно прискорюючи процес.
Розчинна кава надає напою насиченого темного кольору та легкої гіркуватості, що нагадує смак підсмаженої хлібної скоринки.
Лимонна кислота відповідає за характерну освіжаючу кислинку.
Сухі дріжджі та родзинки запускають процес бродіння. Дріжджі «поїдають» цукор, виділяючи вуглекислий газ, який і робить квас приємно газованим. Родзинки підсилюють цей процес завдяки природним дріжджам на своїй поверхні.
Активна фаза приготування справді займає не більше п'яти хвилин. Далі напій «працює» сам.
У чисту трилітрову банку всипте цукор, розчинну каву, лимонну кислоту та сухі дріжджі.
Залийте сухі інгредієнти холодною водою, трохи не доходячи до верху банки. Ретельно перемішайте довгою ложкою, доки цукор та кава повністю не розчиняться.
Додайте в банку родзинки. Вони опустяться на дно, але в процесі бродіння почнуть підніматися, сигналізуючи про активність дріжджів.
Прикрийте горлечко банки марлею або паперовою серветкою і залиште її просто на кухонному столі на 3 години. За цей час дріжджі активуються в теплому середовищі.
Через три години ви побачите перші ознаки бродіння (легку піну). Тепер щільно закрийте банку капроновою кришкою і поставте квас у холодильник на ніч (або мінімум на 8-10 годин).
Вранці на вас чекатиме справжній сюрприз: насичений, холодний, в міру солодкий та газований напій.