Грейпфрут містить ферменти, що стимулюють травлення та антиоксиданти, які підтримують роботу серця. Однак, усе залежить від того, коли саме ви його їсте.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Verywell health.
За даними Центру даних продовольчих продуктів USDA, найкращий час для вживання грейпфрута для схуднення - це безпосередньо перед їжею.
Фрукт має певні властивості, які можуть сприяти зниженню ваги:
Грейпфрут може сприяти травленню, особливо якщо його вживати в певний час доби. Найкращий час для травлення може бути вранці або перед їжею.
Однак немає вагомих доказів того, що в певний час доби краще їсти грейпфрут для травлення. Це пояснюється тим, що:
Національний інститут діабету, захворювань травної системи та нирок інформує, що грейпфрут може викликати дискомфорт у травленні у деяких людей через свою кислотність. Грейпфрут та інші кислі продукти можуть викликати симптоми у людей з гастроезофагеальною рефлюксною хворобою (ГЕРХ).
Додавання грейпфрута до раціону може сприяти здоров'ю серця та знижувати ризик серцевих захворювань. Краще їсти цей фрукт до або під час їжі, щоб підтримати травлення.
В журналі Molecules йдеться, грейпфрут містить антиоксиданти, зокрема поліфеноли, які борються з вільними радикалами, які можуть спричинити пошкодження серця. Поліфеноли також мають судинорозширювальну дію, тому допомагають розширювати кровоносні судини для нормального кров'яного тиску.
Якщо ви приймаєте статини від високого рівня холестерину, то варто обмежити споживання грейпфрута та соку. Все тому, що це може спричинити посилення побічних ефектів від препарату.
Вас може зацікавити: