Броколі - один із найкорисніших овочів, який заслужено входить до переліку суперфудів. Вона багата на вітаміни С, К, А, групи В, клітковину та антиоксиданти, що допомагають зміцнювати імунітет, підтримувати здоров’я серця й травної системи.
Скільки треба вживати цього овоча, щоб отримати користь, пояснює РБК-Україна з посиланням на допис відомого українського нутриціолога Оксани Скиталінської в Telegram.
Для користі достатньо всього 1–3 суцвіття броколі на день, цього вистачить, щоб підтримати імунну систему й забезпечити організм клітковиною.
"Її не потрібно їсти відрами", - зазначає Скиталінська.
Щоб зберегти максимум користі та яскравий колір, броколі не варто переварювати. Найкраще буде відварити її на парі 3-4 хвилини або швидко обсмажити на сковороді з невеликою кількістю олії. Так вона залишиться хрусткою, ароматною та збереже більшість вітамінів.
Секрет №1 - сир
Один із найпростіших способів надати броколі апетитного смаку - додати тертий пармезан або інший твердий сир. Коли гарячу броколі посипати сиром, він трохи підтане й утворить ніжну ароматну скоринку. Така страва чудово пасує як гарнір до м’яса, риби або омлету.
Ще одна перевірена комбінація - кисло-солодка гірчиця або діжонський соус. Вона додає овочу приємної пікантності й балансує природну гірчинку. Можна змішати гірчицю з ложкою меду, соком лимона та кількома краплями оливкової олії і отримаєте чудовий соус-заправку.