ua en ru

Воював проти ЗСУ у Запорізькій області. Бойовика "ДНР" засудили на 15 років

Воював проти ЗСУ у Запорізькій області. Бойовика "ДНР" засудили на 15 років Фото: Бойовика "ДНР" засудили на 15 років (Віталій Носач, РБК-Україна)

Мешканець окупованої частини Донецької області вступив до лав терористів "ДНР" та відправився воювати проти ЗСУ у сусідню область. Його захопили у полон та засудили на 15 років тюрми.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку Офісу генерального прокурора.

"У лютому 2022 року мешканець Тореза, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, добровільно перейшов на бік ворога та вступив до лав "ДНР", - йдеться у повідомленні.

Бойовик виконував злочинні накази командирів російських військ, здійснював оборону визначених бойових позицій, чергував та забезпечував контрольно-пропускні функції на блокпостах. Також він брав безпосередню участь на боці РФ у бойових зіткненнях проти українських захисників на території Пологівського району Запорізької області.

"Під час здійснення оборони рубежів з метою утримання тимчасово окупованої території Пологівського району чоловік був взятий у полон підрозділами ЗСУ", - заявили у прокуратурі.

Суд визнав чоловіка винним у державній зраді, та призначив йому 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.