ua en ru

Вірус "Хрещений батько" атакував банки та криптогаманці: що відомо

Вірус "Хрещений батько" атакував банки та криптогаманці: що відомо Фото: новий троянський вірус Godfather вражає банківські додатки і криптогаманці (РБК-Україна, Віталій Носач)

Експерти в галузі фінансової безпеки попереджають користувачів по всьому світу про появу нового потужного троянського віруса "Хрещений батько", який атакував вже понад 400 додатків на Android.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на finextra.com.

Як пише видання, кібершахраї використовують "Хрещеного батька" для атак на користувачів банківських і криптовалютних додатків у 16 країнах. Під його атаки вже потрапили 215 банків, 94 провайдерів криптогаманців та 110 криптообмінних платформ у таких країнах, як США, Великобританія, Канада і Туреччина.

Вірус "Хрещений батько" атакував банки та криптогаманці: що відомо

Фото: group-ib.com

"Троянець обманює жертв завдяки своїй здатності генерувати переконливі вебпідробки і накладати їх на екрани заражених пристроїв, коли користувач намагається відкрити цільовий додаток. Після цього зловмисники можуть викрасти облікові дані жертви та обійти двофакторну автентифікацію, щоб отримати доступ до рахунків і вивести кошти", - пояснюють експерти.

Сингапурська компанія Group-IB з кібербезпеки виявила у згаданому троянському програмному забезпеченні код, який не дозволяє йому атакувати користувачів, які розмовляють російською або однією з мов, що вживаються на пострадянському просторі.