ua en ru

Не виливайте розсіл з огірків: ось що з нього можна приготувати

Не виливайте розсіл з огірків: ось що з нього можна приготувати Рецепт заправки для салатів з розсолу з огірків (фото: pixabay)

Розсіл з огірків не варто виливати, адже він може стати універсальним інгредієнтом на кухні. Його можна використовувати як основу для приготування заправок для салатів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку українського шеф-кухаря Олександра Огородніка.

Універсальна французька заправка до салатів

Інгредієнти

  • оцтовий розсіл з огірків - 50 г
  • гірчиця - 30 г
  • мед - 30 г
  • олія - 150 г (50/50 соняшникової рафінованої з оливковою холодного віджиму)
  • сіль та перець - до свого смаку

Спосіб приготування

В миску влийте розсіл, гірчицю, мед, спеції та олію. Все ретельно перемішайте і заправка готова.

Вона ідеально підходить до будь-яких салатів, овочів та гарнірів. Можна заправляти навіть салат вінегрет.

Розсіл з огірків можна використовувати різними способами замість того, щоб його виливати. Ось ще кілька варіантів:

  • для маринування і засолювання - використовується як основа для маринадів для овочів (морква, капуста, цибуля)
  • у приготуванні страв - додають у супи для кислинки
  • можна додати у тісто для піци чи хліба, щоб надати кислуватий смак
  • для кулінарної обробки м’яса і риби - можна маринувати м’ясо або птицю, роблячи їх соковитішими
  • розсіл інколи п’ють для відновлення електролітів після фізичного навантаження