Зазвичай огірковий розсіл виливають у раковину. Однак, він може стати у пригоді не лише на кухні, а й у побуті та для приготування інших страв.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living.
Розсіл з маринованих огірків - це концентрований розчин, що складається з трьох основних інгредієнтів: оцту, води та солі. Окрім того, що оцет і сіль є важливими будівельними блоками для збалансованого смаку, вони також є пом’якшувачами, які допомагають зберігати продукти.
Також розсіл містить додаткові інгредієнти, такі як цукор та спеції, які ще більше сприяють покращенню смаку оригінального овочевого вмісту банки.
Зберігати розсіл у холодильнику з щільно закритою кришкою можна до двох місяців. Однак, якщо ви помітили, що сік став каламутним або з'явився неприємний запах, то його час викинути.
Маринування м'яса
Солоний кислотний розчин допомагає розщеплювати білкові волокна, не лише роблячи шматок м’яса ніжним, але й проникаючи в нього "приправами".
Соус
Огірковий розсіл активно використовують у сосах, маринадах і заправках. Він додає стравам легкої кислинки та пікантності. Наприклад:
Заправка для салату
З розсолу з огірків можна зробити смачну й корисну заправку для салату. Він вже має приємну кисло-солону основу, яка добре замінює оцет чи лимонний сік. Нижче наведено кілька варіантів.
Базова заправка з розсолом:
Пікантна заправка
Кремова заправка
Вона добре підходить до овочевих салатів, вінегрету, картоплі, капусти чи навіть до салатів з куркою.
Коктейлі
З огіркового соку справді можна робити коктейлі - як безалкогольні, так і алкогольні. Він має солонуватий, кислуватий та освіжаючий смак, який добре підкреслює інші інгредієнти.
Вас може зацікавити: