ua en ru

Відновлення енергетичної інфраструктури: яку допомогу Україна отримала від партнерів

Відновлення енергетичної інфраструктури: яку допомогу Україна отримала від партнерів Фото: прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (Віталій Носач, РБК-Україна)

Незважаючи на те, що Росія завдає масованих ударів по енергетичній інфраструктурі України більше тижня, ситуація залишається контрольованою.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram глави уряду.

"Ми суттєво збільшили кількість ремонтних бригад, закупили додаткове обладнання для ремонтів, яке зберігається в надійних місцях. Країни-партнери постійно надають необхідну допомогу", - заявив Шмигаль.

За його словами, партнери України надають необхідну допомогу для відновлення інфраструктури:

  • 55 млн доларів виділили США для ремонту та технічного обслуговування газових труб, а також надання електрогенераторів, альтернативних джерел палива для соцінфраструктури;
  • 70 млн євро готуються виділити Нідерланди;
  • Данія допомагає з опалювальним сезоном у Миколаївській області;
  • Україна має попередні домовленості з Норвегією та Великобританією про постачання газу, особливо у разі критичної потреби взимку. ЄС та Канада також підключаються до допомоги;
  • оператори системи розподілу з Бельгії, Польщі, Німеччини, Італії та інших країн передають "Укренерго" генератори, трансформаторне обладнання, проводи, ізолятори для ліній електропередач та багато іншого, завдяки чому Україна може швидше відновлювати постачання електроенергії.